sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

rankihistoriaa 1997

Noniin. Viidet parhaat rankibongot vuodelta 1997, jolloin ensimmäistä kesää kerrytettiin julkisia pisteitä. Juniorisarjoistakin nämä toki lasketaan, muttei niitä kenellekään virallisesti kerrota. Ja voi ne laskea itekin. Sivuhuomautuksena että saisivat mun puolesta julkaista nääkin ja järjestellä mestaruuskisoja myös nuoremmille.

Lähteinä lähinnä:
56,24 / 10.8.1997 / JRV / Bonuskilpailu
Ei kauheasti muistikuvia. Jonkunlaiset extraprosentit varmaan ollu pelissä. Ihan vaan rankilistaa selaamalla käy ilmi että edellä ollut aika monta ikätoveria. JRV:n sivuja tältä ajalta en löytänyt, '98 tuloksia yms kylläkin.

55,85 / 24.5.1997 / LappRi / SM-pitkä
Elikkäs nykynen extrrrraultrapitkä mikäsenyo. Jotain muistan jopa: pihtileimaus, puolmetrinen kilpailukortti, 3km+3km+7km, ja juomamahikset kartanvaihdoissa. Kuolo tuli lopussa. Pääsin jossain vaiheessa Lynxin pojista eroon, sitten pitkä väli jonka tulin joko kärkiletkaa paremmin tai huonommin (väliajat ois kivoja). Lopun aukoilla hieman hyytymistä ja tuloksena 15. sija. Sanoivat että hyvinhän se meni, muttei paljoo lämmittäny.

55,51 / 16.8.1997 / KeU / Uusimaa AM-norttonki
Ehkä jossain kymmenennen sijan tienoilla? Ei kyllä muista ees missä nääkään kisat oli. Edellä ainakin Vähänen, Haarlaa, Leskinen, Saramäki, Kemppainen, Jämsen (jossain järjestyksessä). Tais olla aika hyvä pisteautomaatti muillekin harrastelijoille. KeUn silloisia nettisivuja ei löydy arkistoista.

54,73 / 20.9.1997 / LS-37 / SM-pika karsinta
Oisko ollu jossain 6-10 sijoilla karsinnassa, pari minuuttia kärkeen. Jos en oo aivan väärässä niin yhtä aikaa lähti kolme KeUlaista, jokaiseen H16-karsintaan yks. Kaverit jäi kyllä johonki... Jätin finaalin väliin kun oli kuumetta / kehno olo. Ois varmaan pitäny käydä väkisin rykäsemässä. Muistaakseni Reiska voitti finaalin aika ylivoimasesti ja tuuletteli viimeisellä rastilla. Joskus myöhemmin oli Lahti-suunnistus samassa metikössä.

52,01 / 27.9.1997 / VaRa / SM-Yö
Näistä on sitten olemassa tuloksetkin. Rapiat 15min paneeliin, ei kauheesti kerrottavaa, haahuilin jo alkupuolella itteni pihalle.

Ylläolevien joukossa ei siis yhtään, ei yhtään hyvää suoritusta. Niitäkin kyllä varmaan tuli sieltä täältä. All time Top10:iin ei (pisteidenkään valossa) mahdu yksikään.

1997 ei siis vielä oltu Suomessa keksitty Emitiä eikun Regnlyä eikä teletappileimausta, gepsilöistä ja muista puhumattakaan. Jälkipolville ei ole elektronisessa muodossa säästynyt juurikaan materiaalia tutkittavaksi - informaation arkistoimista ei pidetty kovinkaan tärkeänä? Väittäisin että ne paremmat suoritukseni olivat sitten AM-kisoissa (pika, viesti, AOK, ...), viesteissä ja/tai muilla mantereilla. NuJussa neljäs, vaikka tunaroin avausosuuden loppurasteilla itseni pihalle kärkiletkasta.

Olin siis täysi nolla jo tuolloin. Loppurankilla sijoitus 68., pistein 51,72. Muutaman kymmenyksen perässä kaikenlaisia staroja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti