lauantai 25. kesäkuuta 2011

rankipisteiden keruu alkakoot

Jumatsuikkeli. Maksoin suunnistuslisenssin. Ilmoittauduin Fin5:lle. Uhosin että kohta pärähtää vuosituhannen korkeimmat rankipisteet. Ja jos ei vuosituhannen niin ainakin vuosikymmenen.

En keksi tälle mitään järkevää selitystä. Kemppais-Teemu yllytti, ja pari kertaa taas pohtinut että jaksaisko sitä käydä ulkoilemassa säännöllisemmin. Lisäksi suuret blogin lukijamassat, jotka ilmeisesti ovat täällä pitsamainosten perässä, ovat antaneet paljon negatiivista palautetta.

Juhannuskohmelossa sitten surffailin mitä käytännössä tarkoittaa osaltani korkeimmat ikinä rankipisteet. Tehdään nyt hieman oletuksia, koska kaivaminen oli muutenkin niin vaikeaa: vain kesäsuunnistus, vain se sarja jossa oikeasti kuuluukin olla. Jätetään siis hisut, pysut, mikrosut, MM-kisat, trail-o:t ja ali/yli-ikäisenä missään esiintymiset väliin.

Ensin pari faktaa:
  • ei koskaan yli seiskakymppisiä
  • vain yhdet yli kuuskymppiset yleisestä sarjasta
  • parhaita pisteitä yleensä Sienestävän Uusimaan AM-normilta (kai se tarkottais pitkää nykyään?). Jossain lienee AM-mitskut tallessa ja muistelisin että muutama pikamatkan voitto voipi olla; mutta niistä ei yleensä pisteitä jaeltu.
  • toisteks tai yhtä parhaita pisteitä myös SM-kisojen karsinnoista ja B-finaaleista. Taisin joskus jättää jonkun pikafinaalin väliin, kun Reiska oli niin ylivoimasessa kunnossa ja ite kuumeessa. joskus SM-yössä 11., siitä kans jonkunlaiset pongot.
  • tilastot perustuu kunkin vuoden rankilistoihin, vuosilta 1997-2007. siis joka vuodelta vain viisi parasta kisaa, voi piilottaa joitakin melkein-yhtä-hyviä.
  • ura on siis ollut asiallisesti laskusuuntainen, kuten jämätiimiläiselle sopiikin
  • paremmin on yleensä potkinu ulkomailla, siellä saatu aikaseks ehkä hyviäkin suorituksia joskus. mutta fiilistellään niitä joskus toiste.

No nyt ku päästiin tähän asti niin kirjotankin ylipitkän stoorin ja mainitaan kaikki noin kymmenen vuotta erikseen. Historian kaivelijoille parit vinkit: sfnet.urheilu.suunnistus nyyssiarkistot, wanhojen seurojen webbisivujen urlien kalastelu & selaaminen archive.orgin kautta, yhteydenotot silloisiin nettiaktiiveihin. Historian mahdollistajille parit vinkit: sallikaa robots.txt:lla asioiden crawlaus ja arkistointi. Kannattais myös varmaan kerätä jonkunlaiseen sähköiseen muotoon _kaikki_ materiaali, ja antaa sitten jälkipolvien keksiä miten sitä käyttävät. Nyt on liikaa puuttuvia faktoja, poistettuja sivuja, risaa dataa.


Äeeehh. Kahlaan arkistoja ja wanhoja karttoja ja ties mitä. Matskua on aika paljon. Postaan joka vuodesta 1997-2007 erikseen analyysiä Top-5 rankibongoistani - mitä tapahtui ja mitä ei, miksi ja muistanko yhtään mitään. Just meinaan löyty hyvää matskua ajalta ennen elektroonisia leimaushässäköitä.

Nykyistä kehittymättömyyttäni ja ikämiesvauhtiani voitte seurata vaikka tuolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti