lauantai 30. heinäkuuta 2011

eka kerta - aina yhtä hapuilevaa

Ekaa kertaa H21E:ssä. Sanotaanko vaikka niin ettei näissä hommissa pärjää pelkästään katselemalla ammattilaisten otteita LED-taustavalaistulta pikseliläjäyttimeltä. Pro-snustajien noin 100-kertainen panostusmäärä näyttäisi tuottavan noin tuplasti paremman lopputuloksen.

TL;DR - ei osaa, ei kule, ei jaksa, ei pääse, ei. Mutta jos on tylsää ni lue loputki.

Koska suoritus oli suorastaan eeppinen, niin aloitetaan kertaamalla millainen oli kilpailuun valmistava viikko:
la: frisbee, myöhemmin kaljaa ja viintä. eka kerta.
su: krapula. eka kerta.
ma: fillari+fudis+fillari. bruttoaikaa 3h 15min. eka kerta suunnistelijoiden maanantaipalloilussa lepuskissa.
ti: hikiset rastit fin5-maastoissa, karvan tai kolme päälle tunnin. ekat ja vikat hiki-rastit.
ke: ei muistikuvaa
to: Lillträsk aka Hentmossen[1]. Reisi oli jo hieman pehmennyt maanantaista, joten lähisuolle (ekaa kertaa). Kerkesin korkata kyseisen suon tuntia tai paria ennen Helle-Heinosta ja S.Sainiota. Kuulemma olivat joltain vanhemmalta herrasmieheltä saaneet vinkkiä että suollakin voi reenata. 20+35+20min.
pe: Fish & Chips paprikamajoneesilla Hesburgerissa (yet-another-eka-and-vika), iltajooga

Sitten viiltävät analyyshit pääsarjasuoritteesta. Etukäteistavoitteet: ennen velipoikaa maaliin (20min perään), alle 3min/km turpaan, alle 10min/km vauhti, 0 koukkua, alle 2min tappiota kullakin rastivälillä.

K-1 (1100m): Jos K-paikka oli tuolla metikössä, ni en käyny. Väli ois pitäny joko ottaa vasemmalta (mielestäni liikaa nysvättäviä kumpareita), tai sitten loppu enemmän oikealta (sillee oikeestaan piti...). Tuli sitten kuitenkin otettua aika rapsakka extranousu. Ei kauheesti ongelmia ympyrässä. +4:48.

1-2 (80m): Julmettu kumpare ylös. Ei pummia, mutta ei vaan jaksa näillä riu'uilla. +0:37.

2-3 (620m): P*skat ajolinjat puolivälin rydössä. Rasti oli ehkä hitusen väärässä supassa, tai sitten suppa väärässä paikassa, tai kartta ihan supasta. Ei kuitenkaan koukkua, kun joku muu harhaili siellä edellä. +2:26.

3-4 (940m): Alku Hollolalaiseksi ihan hyväkulkuista kangasta, jossa Föhr laukkasi ohi. Eli vaan 8min pataan siihen mennessä, ei huono! Ajouralle päästyäni lähden hetkeksi sienestelemään kohti seiskarastia, kunnes muistan oravapolkukoulusta että viivaa pitkin pääsee seuraavalle. Palaan kärrypolulle ja ampaisen kohti rastiympyrää. Kolmannella sisääntulokerralla osuu kohilleen. Jes! +5:44.

4-5-6 (310m+180m): Näillä ties tarkalleen mitä tekee, ja supikko oli hyppysissä. Ei pummia. Tappiot +1:03 ja +0:29.

6-7 (240m): Hieman passaillen ja oikealta kuviorajaa peilaten. Käyrät ei oikein näytä samalta kuin maasto. Lopussa sitten luotto loppuu, ja säntään kohti leimaavia veteraaneja viereiselle supalle, josta lopulta nöyränä omalle lipulle. Määrite oli nenä tai notko, ja maastossa se oli jotain kans. +2:05.

7-8 (230m): Vasemmalta wanhan hiekkamontun kierto. Ei kämmiä, mutta hidasta. +0:48.

8-9 (710m): Suunnitelma: kohti polkuu ja sit rytöö ja sit leima. Alku haparoiden, rydössä kävelyä ja kiroilua. Hernelahti paineli loppukolmanneksella ohi. +2:38.

9-10 (90m): Suunnitelma: alas suppaan Emit ojossa ja piippaus. Väärään suuntaan ryteikkösuolle. Rastilla muistan että Sport Identit piippaa, ei Emitit. +1:11.

10-11 (620m): Suunnitelma: polulle, kuviorajaa notkosuppajonolle ja ympyrän keskeltä leima. Alku väärään suuntaan ja puskaa. Polulla ja kuviorajalla en eksynyt pahemmin. Rastilta löytyy Tohtori Hernelahti, jonka kanssa mäen päältä huvimajalta vauhtia. Otan vielä pienet lisäkiemurat. Leima ei tullut ympyrän keskeltä. Ocad-apinan satunnainen makkarasormeilu olisi tuottanut yhtä hyvän kuvauksen maastosta. +6:06.

11-12 (200m): Lähen laputtelemaan sinne mistä tulinkin. Nuolen suppaa väärältä puolelta. Lopulta näen lipun joka muistuttaa omaa vitosrastia, pakkohan se on käydä kattomassa että koodi täsmää. Sitten hitaasti ja varmasti kohti tuoreempaa lippua. +6:06 (taas? mitvit?).

12-13 (190m): Notko - nenukan ylitys - oikealle - leima. Ja sillee se mentiin, mutta alko jo vauhti hyytyä entisestäänkin. Rastilla kuva joten koitin ottaa askeleen, mutta molemmat jalat pysyvät tukevasti maassa. +1:05.

13-14 (240m): Viimeisen rastin ympäristö oli skoutattu aika hyvin vanhasta kartasta. Silti aivan ketuiks, ja melkein kielletylle pellolle, ja sitten kivikkoa ja ähellystä. Karttaa vilkasin ehkä puol kertaa ja kompassia neljänneksen - ja sen huomas toteutuksesta. +2:26.

14-M (200m): Aika hapokas loiva ylämäki. Ajoista päätellen sieltä on vaan yks juossu edes pienellä yrityksellä. +0:09.

Saattoi olla myös viiminen kerta. En odota kauheita pisteitä, enkä jaksa naputella taskulaskimella. Kai ne IRMAantuu sitte joskus.

Paluumatkalla ostin XXL-burger -aterian, Inov-8 OROC™ 280:t ja jalkapallon jostain megamarketista.

Ja tossa väliajat, tulokset, kuvat. Tehtävä: etsi ne kuvat joissa on enemmän puita pystyssä kuin poikittain.

[1] Stén, Carl-Göran & Moisanen, Markku: Espoon ja Kauniaisten suot, s. 15. Turvetutkimusraportti 327. Espoo: Geologian tutkimuskeskus, 2000. ISBN 951-690-785-7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti