maanantai 2. tammikuuta 2012

Kolmikymmenvuotissuunnitelma

Paljon on vettä virrannut ja hikeä ollut virtaamatta sitten viime kirjoittelun.

Laitetaan alkuun lyhyt versio, jotta muistan itsekin minuutin päästä mitä piti tänne pupeltaa:
  • kolmaskymmenes elinvuosi käynnissä
  • juhlavuoden kunniaksi teen Suunnitelman (3+1, kilometrit lasketaan tunneilla ei väliä)
  • ensisijaisesti tavoitteena HCR:n läpäisy (tämä tarkoittaa sitä etten ole KR:n enkä Tisarenin enkä Järlan enkä TuMen ykkös- tai kolmosjoukkueissa 10-milassa)
  • isoveikkakin kirjottelee huonoa (nuivaa? puolinuivaa?) läppää
  • jämäjoulujen jämäjouluyökoitoksessa oli asiallisesti käyräkarttaa ja pimeetä ja kylmää, rastiliput käytiin pöllimässä läheisestä Soijamaito+ -Jukolan harjoitusmaastossa
  • koeajossa mm. MagicShine MJ-856B ja RunningAHEAD.com
  • viimeaikoina sportteilu on ollut semisäännöllistä, joten kaikesta saa yhä enemmän kiksejä
  • uusia versioita ja softia mm. PurplePen, DOMA, QuickRoute, Garmin Ant Agent
Ikää tuli siis mittariin kakskeetyheksä. Mitään en oo saanu aikasiks. Sen takia koitin sorvata hieman suunnitelmaa että mitä tekis, ensin koneella exceleillä sun muilla, sitten paperilla kun ei noi tietokoneet vielä nykyaikana taivu luovaan toimintaan. Ja kun kanssakuntoilijat yllytti lähtemään Helsinki City Runille, niin sinne tässä nyt aluks koitetaan. Pidemmän tähtäimen tavoitteena yhä WOC2013 yleisöviikon lyhyt/betoni/kuntosarja. Liikenteeseen lähdetään ensin parin viikon haistelulla ja sitten 3+1 sapluunalla joka koittaa nousta niin että jaksan tallustaa kolmetoista mailia ja risat hieman Wapun jälkeen. En koita arpoa tai katsella tunteja; sen sijaan keskityn kilometreihin. Vauhtia sitten tulee jos tulee. Oppeja ammennan Savion/Pihtiputaan/Pärnun/Limanowan kirjaston valmennusoppaiden marginaalisista lyijy- & punakynämerkinnöistä sekä Internetistä (kaksplus lehden forum, hesarin avohoitopalsta, runnersworld, juoksufoorumi, ...) ja kylänmiesten tarinoista. Kattoos mitä tulee. Varovainen koitan olla ja pääasiassa vaan harrastaa siks kun se on taas kerran aina vaan kivempaa. Aikaisemmin luulin että pohjamudista pääsee vain ylöspäin, mutta ilmeisesti pääsee myös vaakatasossa ja jos oikein paljon näkee vaivaa niin syvemmälle. Suunnitelmaan kuuluu myös G:n kirjoitus, mutta sen suunnitelman yksityiskohtia en jaksa vielä uhota...

Jämästöjouluissa oli tarjolla (liikaa?) sporttia, ja paikalle uskaltaitui vain kourallinen ihmisiä. Vajaan joukkueellisen joulunvietto lumettomissa Valio-Jukolan harjoitusmaastoissa sujui yösuunnistamisen ja normaalin huonoilun merkeissä. Pukki jos toinenkin pääsi paikalle, ja vaalipaneelissa kovimmat argumentit esitti pikselöitymään päässeet anonyymit Keravan ex-kunnallisvaaliehdokkaat. Väykkä ja Pukki hoiti kuitenkin maalinteot. Yömies totes jossain vaiheessa viikonlopun ainotta valoisaa hetkeä että on tää liian helppoo tällee valosassa, sujahtaa ihan sukkana SportIdent-leimalle. Rapiaan vuorokauteen mahtui siis yösuunnistusharjoitus, rastienhakuvaeltelu Landbosta ja yösuunnistuskilpailu. Ratametsurityö oli tehty enemmän tai vähemmän etänä ja kartoista maksettiin joko työllä tai luottokortilla. Sapuskassakaan ei säästelty kun kaikki toivat mukanaan kaikkea. Hyvää settiä. En muista kuka voitti. Uusi lamppu oli ilmeisen hyvä; aikaisemmin oletin sen olevan wanhan itse rakennetun luokkaa oikealta käyttökokemukseltaan, mutta taisihan tuossa vähän enemmän potkua olla. Akku kulki hyvin vyöllä ja otsapanta oli tukeva.

Kokeilin piirtää ratoja PurplePenillä (jonka sivuille en linkitä koska ovat juuri nyt haksatut ja täynnä c1alis-mainoksia ja mahdollisesti myös matoja). Ihan hyvä vaihtoehto Condesille pikkunäpertelyyn, mutta vähänkään hifimmät jutut ei onnistu. Paitsi että osaa tallentaa suoraan Reittihärvelin haluamaan muotoon, joten tällä väsätyt radat saa "helposti" härvelöityä. Miinuksena myös se ettei ole kuin Windowsille (mutta ei eroa siinä kilpailijoistaan). Kokeilemisen arvoinen kuitenkin.

QuickRoutesta ja DOMAsta on näemmä uusia versioita. DOMA erityisesti lupailee Google Maps näkymää ja kaikenlaista pikkukivaa, toivottuja uudistuksia. Trönkelölle vois jossain vaiheessa antaa noista euron tai pari, tai kruunuja kymmenen. Lisäksi @jarkko näemmä väsäsi quickroute-rubyn. Itsellä on pöytälaatikossa lojunut vastaava kirjasto Pythonille (niin siis jos ette tajunneet niin QuickRouten JPEG tiedostojen lukemiseen soveltuva nk. ohjelmakirjasto). Varsinainen data on siis tallennettu itse kuvatiedostoon (sen lisäksi että se on kuvadatassa kivasti värjättynä viivana). Pöytälaatikossa on myös GPS-seurannalle ja Reittihärvelille kaikenlaista extraa. Ehkä ne tulee sieltä joskus ulos.

Tapanina oli tarkoitus synttärien kunniaksi käydä keräilemässä Kuusijärven Jukolaharjoitus 3:n rastit pois. Oli kuitenkin melkoinen tuuli ja kuuset olivat kaatumaisillaan jo aamuyöstä, joten siirsin operaation uudenvuodenaatolle. Jyvä(!) niin, sillä saatiin ex-maailmanmestarin rahat nyhdettyä ilman isompaa valitusta. Ai niin on se nykynen hopeamitalimies kanssa. Ja käytin muuten puolivaeltelavaan keräilyyn lisälenkkeineen reilut pari tuntia. Päälle sauna, mutta avanto ei ollut vielä valmistunut.

Ja sitten vielä Garmin-valitukset. Tuorein PC-softan päivitys versioltaan 2.3.2 pisti kaiken rikki. Nyt (virtuaali)konetta pitää buutata joka toisen siirron jälkeen, ja sitten vielä paritella kello uusiksi. 310XT:llä siis koitan kulkujani nauhoittaa. Asioiden kirjaamiseen ja suunnitteluun taas kokeilen RunningAHEAD-verkkopalvelua, joka näyttäisi olevan aika kiva juttujen suunnitteluun ja seuraamiseen. Syö Garminin TCX-formaattia suoraan (mutta automaagisempi selainlaajennos ei toiminut). Featureissa löytyy mm. juoksukenkien kilometrimäärän seuranta. Miinuspuolella modernin semisosialistimedian kanssa jakaminen; ei kontrollia mitä jaat (kaiken tai et mitään), ei myöskään valmiita nappuloita twitteröintiin tai feispukkailuun. Ainiin sitä Twitteriä vois ehkä koittaa. Palataan asiaan kuukauden tms. päästä että oliko se rock vai not. Toistaiseksi saatan jakaa asiani, mutta saatan myös kokeilla featureita ja syöttää tuonne valheellista dataa. PS. vajaa 12 kilsaa kaakkoismyötätuulessa lumeentuvilla kevyenliikenteenväylillä tuntui kohtuullisen kivalta.

Lukijapalautettakin on tullut. Joku kysyi mistä koostui jossain viime vuoden kirjoituksessa esiintynyt munakas. Muistaakseni: pari kourallista kananmunia, halpaa pestokastiketta, Atrian lenkkiä, punaista paprikaa, juustonjämät raasteeksi. Makkarasiivut on kärtsätty pannulla jo hieman ennen murskattuja munia. Käytin voita koska sitä oli saatavilla.

Piti lisätä vielä lisää linkkejä mutten jaksa. En myöskään oikolue. Tuli muuten taas nälkä tosta kuvasta.

1 kommentti: