tiistai 17. tammikuuta 2012

Mailimittari & Cruise Control

Personaalit

Noniiiiiin. Sain "korjattua" Garmin 310XT datasiirtelyt. Korjaaminen tapahtui vaihtamalla huonontunut Garmin Ant Agentin Windows-versio Mac OS X -versioon. Nyt data siirtyy alle minuutissa sen sijaan että pitäisi taustella koneen ääreellä kauemmin kuin ulkoilutiellä. Päivitin siinä samassa myös kellon firmiksen, ja näytti siirtyneen mailimoodiin.

Nyt on siis tarvottu muutama viikko, ja mennyt about näin:
 ma: töistä kotiin, ensilumessa. rankkaa ja kivaa. 7 mailia.
 ti: säbä.
 pe: pitkä yhteislenkki, oikasin lopussa. 10 mailia.
 la: lyhyt ja vähän hankea. 3 mailia.

 ma: töistä kotiin, ensijäillä. rankkaa ja kivaa. 7 mailia.
 ti: yhden mailin verkka ja säbää.
 to: saunarykäsy jäisillä teillä, rapiat kolme mailia.
 la: kuitinmäki-suna-tuomarila-jonnekin-jonnekin-takas, 10.5 mailia. koskaan ei oo "Olari 3mi" -kyltti aiheuttanu näin isoja tunnekuohouja. ässä olo.

 ma: töistä kotiin, ensipakkaset. rankkaa ja kivaa. 7 mailia.
 ti: taidanpa säbäillä.

Kellosta en oo kauheesti vauhtia katellu, paitsi tänään hieman kokeilin pitää saman vauhdin loppuun asti. Sanotaanko että punaliikennevalosuma saattaa joskus hieman vaikeuttaa mailivauhdin ylläpitoa. Siinä kiristellessä pohdin että meikäläinen vetää aika usein ns. mukavaa vauhtia, siis just sellasta mitä sattuu tulemaan. Ruisirontrollilla. Ehkä joskus pitäis koittaa polkasta ohituskaistalle liikennesääntöjä uhmaten.

Tää voi yhä näyttää jotai. Viikottaiset mailit nostetaan pikkuhiljaa sellaselle tasolle että HCR ja/tai 10-mila menee ilman nääntymistä.

Dataa

Tuossa hiljattain iloitsin että MML sittenkin alkuperäisten suunnitelmien mukaan julkaisee aineistoa semivapaaseen käyttöön. Byrokratiahan meinasi torpata tämänkin, mutta järki voitti. Luulin että kyse oli vain a) rasteriperuskartoista ja b) satunnaisista satelliitti(valo)kuvista. Nyt iloitsen hieman lisää, sillä avattavien aineistojen luettelo sisältää kaikenlaista kivaa, mm. laserkeilauskamaa. Nyt jos löytyis joku linksura Jukolan ex-ratamestarin johonkin juttuun siitä miten näitä sorvataan suunnistuskartoiksi. Lisäksi joukossa on toki peruskarttaa (rasterina), joitain lupauksia karttaservereistä (WMS vai mikäseolise standardihko rajapinta) sekä erinäisiä korkeusmalleja. Veikkaanpa että tällä datalla harrastelu voi johtaa melko vapaisiin suunnistuskarttoihin, kaikenlaisten ilmiselvien webbisovellusten lisäksi. Miettikääpäs sitä samoihin aikoihin Suomen kanssa perustettujen jääräsienestysseurojen veteraanit; kohta joku tulee TEIDÄN metsään ihan ilmaiseksi tekemään kartan. Tai tekee sen kotisohvalta heilutellen sormia tabletilla.

Tossa jotai linkkejä siitä, en taaskaan jaksa värittää näillä sanoja ylläolevasta:

Extrajäärää

Nettikeskustelut ovat vaihdelleet Perus Suunnistajista SM-kisojen osallistumisoikeuksiin. Todetaanpas nyt vaan että hohhoijaa. Samalla jotenkin koitetaan viedä "lajia eteenpäin", mutta joissakin jutuissa takerrutaan menneisyyteen. Pidempiä kommentteja voi tulla kyselemään saunan lauteilta.

Lisäksi intterwebissä on vertailtu Björgenin gaala-hauista Oman afrikkalaisjuoksijatyylisiin naruihin. Sanotaanpa vaan että molemmilla on voitettu mualimanmestaruuksia. E-Afrikan kisoissa sentään oli kyllä palkinnot meikäläisen mieleen: paikallista viintä, norsunmaitojuomaa sekä pringleseitä. Kuvat saatte ettiä ite.

Sipsien syönnin koitin lopettaa muuten, mutta Pringlesit eivät ainakaan Britanniassa kuulu siihen kategoriaan, verotussyistä. Samasta syystä Suomessa vissyvesi on makeinen ja Fanipala ei.

2 kommenttia:

  1. Oliskohan sillä ex-ratamestarilla OL Laser käytössä?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vinkistä. Vielä kun jostain repis aikaa nyplätä noita bittejä. Lotto vetämään, eläkkeelle ja sit...

    VastaaPoista